Fargelanda

Boendestöd
I det här avsnittet får ni ta del av information om hur den viktiga insatsen boendestöd ser ut i Färgelanda. Maria Lundgren, personligt ombud, har åkt till socialpsykiatrin Regnbågen för att prata om detta med Åsa Fredriksson, Ingalill Kvist och Cecilia Kvist som alla arbetar inom kommunens socialpsykiatri.

Vad är boendestöd?
Hur får man tillgång till hjälpen?
Kostar det något? (I avsnittet talar de om att det finns en kostnad som ska försvinna efter årsskiftet, och syftar då på 2022/2023. Så sedan 1 jan 2023 är det kostnadsfritt.)

Dessa frågor och mycket mer kan du få reda på i detta avsnitt.

Kontaktperson
I detta avsnitt har Mattias Furbo, personligt ombud, åkt till Regnbågen inom socialpsykiatrin i Färgelanda för att prata med Åsa Fredriksson om kontaktpersonsuppdraget och hur det kan se ut i Färgelanda kommun.

Vad är en kontaktperson?
Hur får man en kontaktperson?
Kostar det någonting? (I avsnittet talar de om att det finns en kostnad som ska försvinna efter årsskiftet, och syftar då på 2022/2023. Så sedan 1 jan 2023 är det kostnadsfritt.)

Dessa frågor och mycket mer kan du få svar på i detta avsnitt.

Sysselsättning

I det här avsnittet får du lära dig om sysselsättning för personer med psykisk ohälsa i Färgelanda. Mattias Furbo, personligt ombud, har åkt till Regnbågen för att samtala med Åsa Fredriksson, Ingalill Kvist och Cecilia Kvist från kommunens socialpsykiatri om denna viktiga insats.

Om jag skulle vilja ha en sysselsättning, hur gör jag då?
Vad kan jag göra på sysselsättningen?
Hur länge får man vara kvar på sysselsättningen?

Kostar det något?